top of page

IN DE MEDIA

OVER HAAR WERK ALS HOOFDREDACTEUR VAN OP1:

INTERVIEW IN DE VOLKSKRANT, DECEMBER 2020:

Rachel Franse (51) heeft nog nooit zo’n raar jaar gehad, zegt ze. Op1 begon op 6 januari en kreeg dik twee maanden later een pandemie voor de kiezen. Vijf uitzendavonden in de week werden al gauw zeven, het was een tijd van Chinees eten op de redactie en dan weer door. Het resultaat: de kijkcijfers tikten soms de anderhalf miljoen aan en Op1 werd een begrip, inclusief alle kritiek die daarbij hoort.

wij-willen-in-op1-debat-voeren-dat-vinde

INTERVIEW IN VILLAMEDIA, DECEMBER 2020:

'Kansloos werd het geacht. Een onzalig idee; een talkshow met elke avond wisselende presentatieduo’s. Maar Op1, sinds begin dit jaar de opvolger van Pauw en Jinek, scoorde vanaf het begin verrassend goede cijfers.

Dat geldt ook voor het interview dat Villamedia had met een van de eindredacteuren van het programma: Rachel Franse. Jarenlang gastenjager, nu aan het roer. ‘Als je op dit niveau wilt werken, moet je willen leren. Moet je willen zwoegen en ploeteren. Luctor et emergo.’

TRIK.Rachel__edited.jpg

OVER HAAR BOEK: 'DE SLAG OM DE GAST'

INTERVIEW IN DE VOLKSKRANT, 07 oktober 2014

Rachel Franse (45) was zeven jaar redacteur van 'Pauw & Witteman' en volgde Jeroen Pauw dit jaar naar zijn eigen talkshow. Over haar jaren als medewerker van P&W schreef ze het boek "De Slag Om De Gast' dat vandaag verschijnt. Het gaat over haar belevenissen als redacteur, in het bijzonder de wijze waarop ze gasten probeerde te overtuigen aan te schuiven aan de ronde tafel. Hoe ze op jacht ging naar de net afgetreden Henk Krol bijvoorbeeld. En hoe ze een band opbouwde met mannen als zakenman Victor Muller en advocaat Bram Moszkowicz. 

 

BIJ BNR NIEUWSRADIO:

De 'apenrots van kerels' op televisie kan alleen worden afgebroken als meer vrouwen zélf bereid zijn om met hun smoel op tv te verschijnen. Rachel Franse, die jarenlang nieuwsgasten binnenhengelde bij Pauw & Witteman, pleit voor meer assertiviteit onder mediagenieke vrouwen. "Ik word er zo moe van. Het liefst heb je in iedere uitzending één of twee vrouwen." 

INTERVIEW BIJ 7DITCHES DOOR RONNIE OVERGOOR, 30 januari 2015:

OVER HAAR BOEK: '100 DAGEN KANKER'

INTERVIEW IN DE VOLKSKRANT, 28 september 2018

Toen journalist Rachel Franse (48) de diagnose borstkanker kreeg, dacht ze dat haar leven voorbij was. Ze had geluk: haar vorm bleek simpel te behandelen en na 100 dagen was ze kankervrij. Ze schreef een opgewekt boek over haar ‘tijdelijk ongemak’.

 

de-borstkanker-light-die-meeviel-die-tum

INTERVIEW OP RADIO 1 BIJ DE NIEUWSBV  03 oktober 2018

Een jaar geleden kreeg Rachel Franse de diagnose borstkanker. Honderd dagen later was ze genezen. Alles wat daartussen zit bespreekt ze in haar boek 100 Dagen Kanker. In DeNieuwsBV vertelt ze erover. 

 

IMG_9322.jpg
bottom of page