top of page

IN DE MEDIA

BIJ NPO RADIO 1, DE OCHTEND:

Rachel Franse is redacteur bij Pauw en heeft een boek geschreven waarin ze uitgebreid ingaat op haar werk: De Slag om de gast.

Achter de schermen van de Nederlandse televisie kan het er heftig aan toe gaan in de strijd om de beste gasten.

BIJ BNR NIEUWSRADIO:

DAMES, DURF OP TV EN STOOT HEREN VAN DE APENROTS

De 'apenrots van kerels' op televisie kan alleen worden afgebroken als meer vrouwen zélf bereid zijn om met hun smoel op tv te verschijnen. Rachel Franse, die jarenlang nieuwsgasten binnenhengelde bij Pauw & Witteman, pleit voor meer assertiviteit onder mediagenieke vrouwen. "Ik word er zo moe van. Het liefst heb je in iedere uitzending één of twee vrouwen." 

Want vrouwen blijken toch nog vaak te bescheiden, wil ze maar zeggen. "Ze denken: 'moet ik nou op televisie? Ik heb nog wel een collega in Groningen' en dat blijkt dan weer een man te zijn. Je ziet het vaak, het zijn altijd die vrouwen die mopperen, bellen en mailen dat er nou wéér geen vrouw in het programma zit. Ik zou zeggen: kom allemaal, en zet je bescheidenheid opzij!"

Sjoerd DE JONG (NRC) over De Slag om de gast bij  VPRO ARGOS:

 Recensent Sjoerd de Jong, Ombudsman bij NRC-Handelsblad, las het boek van Rachel Franse, De slag om de gast over de manier waarop talkshowredacteuren gasten binnen hengelen.

INTERVIEW BIJ 7DITCHES:

bottom of page