top of page

BOEKEN

100 DAGEN KANKER

9200000095628323.jpg

In december 2018 verscheen bij uitgeverij Volt (Singel Uitgevers) '100 dagen kanker' 

Met het vermoeden van een 'ontstekinkje' loopt freelance tv-maker Rachel Franse het ziekenhuis in en twee uur later staat ze met de diagnose borstkanker weer buiten. Het is het begin van een drie maanden durende rollercoaster.

Terwijl vrijwel alle vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen uitgaan van een jarenlang traject, blijkt dat niet altijd het geval. 100 dagen kanker vertelt het verhaal van een kortdurende, 'lichte' borstkanker. Het is een persoonlijk verslag met tips en adviezen én met een interview met prof. dr. Emiel Rutgers, kankerchirurg gespecialiseerd in borstkanker in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Het boek 100 dagen kanker verscheen ook als Ebook. Rachel sprak het zelf in. 


'Krachtig en overtuigend geschreven verslag van hetgeen wij vrouwen vrezen. Een stoer en dapper boek dat informatie en ook hoop geeft. Er blijkt leven na en naast borstkanker.' Saskia Noort


'Rachel schrijft zoals ze praat: direct, oprecht en met zelfspot. Ik heb gehuild en gelachen. Ze ontroert en troost.' Fidan Ekiz

DE SLAG OM DE GAST

In oktober 2014 verscheen bij uitgeverij Querido De Slag Om De Gast, of de kunst van het verleiden.

Meer dan zes jaar werkte Rachel Franse op de redactie van het programma Pauw & Witteman. In De slag Om De Gast beschrijft ze hoe een werkdag van een redacteur op een televisieredactie eruitziet: ’s morgens in bed twitter en de nieuwssites checken, daarna de kranten lezen, veel bellen, investeren in contacten, de gasten op scherp zetten vlak voor de uitzending en na af loop nog even met hen napraten. Maar hoe kom je aan de gasten en hoe krijg je mensen zover dat ze voor jouw programma kiezen? Hoe ver kun je gaan om twijfelaars over te halen?

In De Slag Om De Gast passeren vanzelfsprekend veel, heel veel bekende Nederlanders de revue. Rachel Franse biedt een onthullende blik achter de schermen van een populaire talkshow en laat zien hoe inspirerend een baan in de schaduw kan zijn.

 

 

 

 

 

 

 

COLUMN PAUL WITTEMAN NAAR AANLEIDING VAN DE SLAG OM DE GAST IN DE VARA GIDS

NRC OVER DE SLAG OM DE GAST:


Rachel Franse is gastenvanger. Zij was redacteur ‘lastige gasten’ voor Pauw & Witteman en nu voor Pauw. In het boek De slag om de gast kijkt ze terug op acht jaar gasten regelen voor de talkshow.

Franse is redacteur, maar zij is geen journalist, benadrukt ze. Haar kracht ligt in het vinden van de juiste gasten en ze vervolgens exclusief aan het programma te binden. Pauw & Witteman werd op het einde van de avond uitgezonden. De mensen die in het nieuws waren, dreigden dan reeds in allerlei andere tv-programma’s te zijn verschenen. Het was haar taak om exclusiviteit af te dwingen. En daarin ging zij heel ver, zo blijkt uit het boek.

8WEEKLY OVER DE SLAG OM DE GAST

 

"De slag om de gast leest als een thriller: redt Franse het vandaag om de perfecte gast te regelen of is iemand anders haar voor? 

 

 

 

 

 

THE POST ONLINE OVER DE SLAG OM DE GAST:

De slag om de gast – Boeiend inkijkje in het leven van een P&W-redacteur

“Wil je hem laten weten dat de heren graag afreizen naar Barcelona om daar een P&W te maken?” Zo luidt het SMS’je dat redacteur Rachel Franse op vrijdagochtend 18 november 2011 naar Johan Cruijff’s vertrouweling Jaap de Groot stuurt. Ze bluft: niemand op de redactie weet ervan. Al weken probeert ze Cruijff naar Nederland te halen om te praten over de perikelen bij Ajax maar tevergeefs. Maar de blufpoker werkt: De Groot zegt dat ze zich de moeite kan besparen en dat Cruijff naar Nederland vliegt om ’s avonds aan te schuiven bij Pauw en Witteman. Rachel ‘de levende stuiterbal’ Franse strikes again.

bottom of page